Co uczestniczki powiedziały po pierwszym spotkaniu Szkoły?

Do dziś smaki rozpieszczają podniebienie. Bardzo brakowało mi wspólnego gotowania przez czas izolacji i ta formuła jest petardą na ten czas.
Ania

Chcę podziękować za fajną imprezę. Szczególnie, że można w to wciągnąć rodzinę, przyjaciółkę.

Gotowanie, spotkanie, wspólna zabawa. I oczywiście fajne potrawy warzywne i zdrowe.

Dobry pomysł.

Dziękuje i pozdrawiam

Małgorzata G.

Byłam super podekscytowana tą szkołą, jako osoba jedząca mięso, ale również dużo warzyw i zarazem bardzo lubiąca gotować, miałam nadzieje na nowe propozycje i nauczenie się gotowania warzyw, aby były łatwo przyrządzone oraz smakowały mojej rodzinie. To były moje pierwsze jakiekolwiek warsztaty gotowania w życiu. (…) Myślałam, że szczególnie jak na pierwszy raz,to przepisy będą super nowatorskie, a w sumie są takie dosyć zwykle… sezonowe… Ale przecież o to chodzi…!!!! Już po szkole, te menu ma dla mnie zupełnie inny wymiar. Nigdy nie lubiłam rabarbaru, nigdy nie kupowałam w żadnej formie a teraz kocham go pod ta kruszonką. (…) Samo spotkanie – Wszystko na tak! Bardzo miła i domowa atmosfera bez żadnej spinki,sztuczności ze strony uczestników i prowadzącej. Bardzo miło, że Pani córka dołączyła, że wszystko się to odbywa w „zwyklej” kuchni, a nie jak z katalogu lub Master Chefa. Taka uwaga Pani że, jedna kruszonkę zaniesie Pani sąsiadom.Wszystko kreowało otwarta i rodzinna atmosferę. (…) Dania po ugotowaniu – wszystko szybko zeszło :), najdłużej została kapusta, bo było jej duzo. Bardzo fajny pomysł z zamiennikami – pekińska vs młoda. Ja musiałam zamienić botwinkę w burgerach nastarta cukinie, gdyż nie miałam botwinki. To, co mi z tego szkolenia zostanie na zawsze to duszone liście rzodkiewki – to było odkrycie. Jakbym miała przepis w książce, pewnie bym ominęła, a tu proszę takie zaskoczenie i właśnie w takichchwilach ta szkoła gotowania przerasta oczekiwanie. (…) Bardzo korzystny jest fakt, że jest zdalnie, w mojej własnej kuchni, na swoich naczyniach itp. oraz fakt, że nie trzeba blokować więcej czasu niż te 3-4 godz. oraz nigdzie jechać. (…) Jeszcze raz bardzo dziękuje za możliwość uczestnictwa i będę starała się kontynuować przygodę z gotowaniem razem z Panią. Było to bardzo, ale to bardzo pozytywne i uczące doświadczenie.

Daminika

W sezonowej szkole gotowania podobało mi się, że gotowaliśmy z tak dużej ilości różnorodnych warzyw. Miło zaskakujące były efekty końcowe – smaki każdej ugotowanej potrawy, które trudno było przewidzieć w tak szybkim tempie gotowania i dodawania różnych przypraw. Mąż, który wyszedł w trakcie i wrócił po zakończeniu naszego gotowania, zaraz po wejściu do mieszkania zawołał: “Jak tu świetnie pachnie!” 🙂

Marzena Gniwecka

Miałam przyjemność wziąć udział w I edycji szkoły gotowania online. Poznałam Edytę i jej nieograniczone możliwości z kursów i detoksu cukrowego, ale udział w tym wydarzeniu przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Zaangażowanie, pomoc, wsparcie, ogrom wiedzy jakie Edyta nam przekazywała podczas wspólnego gotowania były nieocenione. Ta szkoła to kopalnia wiedzy.

Dla mnie osobiście to było bardzo wartościowe spotkanie, z dużym naciskiem na BARDZO. Dania, które przygotowywaliśmy były proste i szybkie w wykonaniu a efekty z przygotowanych dań zaskakujące i pyszne, bardzo szybko zniknęły ze stołu. Odkryciem dla mnie było wykorzystanie liści rzodkiewki, bo takiego nie znałam.

Myślę, że ta szkoła gotowania to wspaniała pomoc dla wszystkich; dla tych, którym dotychczas do gotowania było nie po drodze, ale również dla tych, którzy chcą poszerzać horyzonty w roślinnym, wartościowym gotowaniu. Polecam z całego serca.

Kamila

Do sezonowej szkoły gotowania zapisałam się po detoksie cukrowym. Chciałam wyeliminować cukier i ograniczyć mięso w swojej diecie. Edyta dała mi bezpieczeństwo i świadomość, że małymi krokami mogę zmienić jedzenie na odżywianie, bez stresu i wyrzutów sumienia. Przepisy były dla mnie ciekawym wyzwaniem, nowym zestawieniem smaków, kolorów i zapachów. Najpiękniejszym doznaniem była jednak wspólnota KOBIET, które razem jak zazwyczaj gromadziły wokół ogniska domowego swoich bliskich. To było dobre doświadczenie
Bogusława Michalik

Trochę było mi żal, że mieszkam tak daleko i nie mogę skorzystać i wziąć udział w Zdrowej Szkole Gotowania, która odbywała się we Wrocławiu. A tu nagle taka zmiana, ze względu na pandemie, Edyta zaproponowała Sezonową Szkołę Gotowania Online 😊. SUPER. Z tej formy szkoły gotowania, może skorzystać każdy, bez względu na to gdzie mieszka 😀.

Jak dla mnie była to bardzo fajna impreza. Zaprosiłam na nią moją dorosłą córkę – na wspólne gotowanie 🤗. Kilka dni wcześniej dostałam listę zakupów, przepisy kulinarne i kilka wskazówek jak najlepiej się do tego przygotować. Te trzy godziny gotowania minęły bardzo szybko, a potem odbyła się rodzinna biesiada i kosztowanie nowych, przez nas ugotowanych, sezonowych smakołyków.
Super sprawa, super impreza, fajne, nowe przepisy – bardzo polecam.

Następnym razem mam w planie zaprosić moją przyjaciółkę 😊

Małgorzata Goergens