Zdrowe roślinne gotowanie może być proste i pyszne!

Sezonowe gotowanie jest proste! Jesteś gotowa, żeby się o tym przekonać?

Podczas warsztatów poznasz roślinne, zdrowe, sezonowe receptury. Zobaczysz że kurkuma, kalafior i pietruszka mogą smakować wspaniale, a pomidory możesz jeść nie tylko na wytrawnie.

Poznasz bezglutenowe mąki i ogromną różnorodność kuchni roślinnej . Zmienisz nie tylko styl myślenia, ale też menu w swojej kuchni.

Zaczniesz gotować zdrowo, kreatywnie i sezonowo – zapraszam do mojej kuchni przy zielonym stole.

Czym jest Szkoła Gotowania?

Warsztaty

10 spotkań w roku, na każdym gotujesz i próbujesz przyrządzone dania

Przepisy

8 sprawdzonych przepisów na każdych warsztatach

Sezonowość

W każdym miesiącu nowe sezonowe składniki, rozwiązania i inspiracje dla zdrowszego gotowania i jedzenia

Czy to dla Ciebie?

GOTUJ SEZONOWO PRZY ZIELONYM STOLE to warsztaty dla osób, które chcą poznać polską kuchnię sezonową i gotować wg pór roku. Dla tych, którzy chcą zmienić nawyki żywieniowe i poznać nowe smaki – dla szukających kreatywności w kuchni – bo gotowanie to sztuka! To warsztaty dla tych, którzy chcą zmiany, a nie wiedzą jak się za nią zabrać, oraz dla szukających inspiracji na proste, roślinne i sezonowe gotowanie wspierające zdrowie. To warsztaty dla miłośników zdrowej, roślinnej kuchni.

TAK, jeśli:

  • chcesz się nauczyć zdrowo gotować
  • nie masz pomysłów na zdrową kuchnie roślinną
  • chcesz się przekonać do warzyw sezonowych, to jest to pomysł dla Ciebie
  • chcesz małymi krokami zmieniać menu swojej rodziny
  • chcesz żyć zdrowiej
  • chcesz poznawać warzywa sezonowe i wiedzieć, co z nich możesz ugotować
  • chcesz gotować taniej, bo sezonowo jest taniej
  • chcesz miło spędzić czas i poznać nowych ludzi

Czujesz, że to dla Ciebie?

.

SZKOŁA GOTOWANIA – szczegóły

10 spotkań

Warsztaty będą odbywały się we wtorki o godz. 18 przez cały rok 2020 z przerwą na wakacje.

Terminy: 14.01, 4.02, 17.03, 21.04, 12.05, 16.06, 15.09, 13.10, 10.11, 8.12.

Miejsce

Kawiarenka SCHW – ul. Ks. Brzóski 1, Wrocław (Sępolno)

Przepisy

Po każdym warsztacie wyjdziesz z 8 sprawdzonymi i przećwiczonymi recepturami, z poczuciem, że będziesz mogła wykorzystać je dla zdrowia własnego i rodziny

Będziesz zaskoczona, że proste, sezonowe gotowanie roślinne tak wspaniale smakuje!

Dlaczego ze mną?

Przeprowadziłam już ponad 100 warsztatów zdrowego gotowania – gotowałam z dziećmi, młodzieżą i dorosłymi. Wiem jak łączyć smaki. Zdarzyło mi się gotować w przepięknej agroturystyce gdzie goście nie chcieli wychodzić z kuchni.

Wiem, że gotowanie sezonowe wspiera zdrowie – Ty też możesz tego doświadczyć zapisując się na warsztaty ze mną. Jeśli przysiądziesz się do zielonego stołu to poznasz wspaniały smak kuchni roślinnej, sezonowej i kreatywnej (bo mieszanie w garnkach to sztuka).

Nie zastanawiaj się długo – nie ma na co czekać – trzeba robić małe kroki w kierunku zdrowia, bo małe kroki to duża zmiana. Ja mam wielką wizję – nauczę Cię zdrowo, sezonowo i roślinnie gotować, a Ty wprowadzając nowo poznane menu do swojego jadłospisu zmienisz swoją kuchnię na zdrowszą i wspierającą zdrowie.

Co o gotowaniu ze mną mówią inni?

Warzywa nie gryzą

W warsztatach kulinarnych „Przy zielonym stole” wzięłam udział bo brakowało mi pomysłów na nowe potrawy, bo chciałam poznać nowe smaki i przekonać się, że rzeczywiście niektóre warzywa nie gryzą:)

Warsztaty były bardzo sprawnie zorganizowane, przepisy proste, sprawdzone, nie wymagały wyszukanych składników, a przygotowane potrawy przepyszne. Spędziłam czas w miłej atmosferze i towarzystwie osób zainteresowanych zasadami zdrowego odżywiania.

Oprócz gotowania, pieczenia i smażenia był czas na wspólny posiłek, rozmowę i wyjaśnienie różnych wątpliwości. W Szczerze polecam warsztaty gotowania „Przy zielonym stole”.

Iza Przybitowska

Z uśmiechem na ustach

Warsztaty z Edytą to gotowanie w przyjaznej atmosferze. Zdobywanie i rozwijanie kulinarnych umiejętności z uśmiechem na ustach! Polecam serdecznie każdemu, kto chce rozsmakować się w kuchni roślinnej – a naprawdę warto!

Iza Moskalik

Nowe wersje tradycyjnych potraw

Na warsztatach nauczyłam się przygotowywać zdrowsze, nowe wersje tradycyjnych potraw (np. naleśniki gryczane), przekonałam się też, że kuchnia roślinna może być nie tylko kolorowa, ale także smaczna i sycąca. Kilka potraw z tych warsztatów weszło na stałe do naszej kuchni, z czego jestem bardzo zadowolona.

Agnieszka Ciechowicz

Gotowa na sezonową kuchnię przy zielonym stole?

Wybierz najlepszą opcję dla siebie:

.

O mnie

Uwielbiam gotować – robię to odkąd pamiętam. Tak samo ma moja 10-letnia córeczka – z ogromną cierpliwością i kreatywnością już od 3 lat miesza w garach. Cieszę się z tego ogromnie bo wiem, że daję jej dobry przykład.

Warsztaty gotowania dla dzieci, młodzieży i dorosłych robię już od wielu lat. Zarażam innych swoją pasją. Uczyłam się kuchni roślinnej od najlepszych! Wiem jak łączyć smaki, jakich przypraw użyć. Sama doświadczyłam tego jak ważna jest sezonowość w kuchni – a TMC wspiera mnie w tym od strony merytorycznej.

W kuchni jestem kreatywna i otwarta na nowe smaki – uczę połączeń nieoczywistych i zaskakujących. Jestem gotującą mamą, psychodietetykiem, dietetykiem TMC i coachem zdrowia. Znam kuchnię makrobiotyczną i założenia zdrowej kuchni Św. Hildegardy z Bingen – działam i nie czekam na jutro.

Warsztaty prowadzone we współpracy z

Agnieszka Ciechowicz – instruktor slow joggingu, fanka prostych i szybkich dań – wciąż poszukuje różnorodnych, zdrowych smaków, które będą odpowiadały całej rodzinie. Jej pasją są ludzie, lubi ich spotykać, organizować rożne wydarzenia, mobilizować do wspólnych aktywności. Jest także początkującym coachem.

Najczęściej zadawane pytania

Czy mogę wybrać warsztaty, w których chcę wziąć udział?

Nie, Szkoła jest całością, to cykl 10 warsztatów. Zapisując się, deklarujesz uczestnictwo we wszystkich spotkaniach.

Gdzie odbędą się warsztaty?

Warsztaty będą odbywać się na Sępolnie we Wrocławiu.

Jak mogę zapłacić?

Wybierz opcję płatności powyżej – po kliknięciu na przycisk, zostaniesz przeniesiona do sklepu, gdzie podasz potrzebne dane. W kolejnym kroku będzie opcja płatności przelewem.

Czy płatności są bezpieczne?

Tak, wszystkie płatności obsługuje sprawdzony system tpay.

Czy to warsztaty wegańskie?

Większość przepisów będzie wegańska, jednak może się zdarzyć, że jeden z przepisów podczas warsztatów będzie zawierał jajka.

Czy planujesz coś jeszcze dla uczestników Szkoły?
Tak, będę miała dla Was jeszcze ciekawe wyjazdy, darmowe e-booki oraz zniżki na kursy on-line.
A co, jeśli będę musiała zrezygnować albo wtorki przestaną mi pasować?
Dołączając do Szkoły, zapisujesz się od razu na wszystkie 10 warsztatów – żeby zrezygnować, znajdź proszę kogoś na swoje miejsce.

Żeby Ci pomóc, mogę poinformować o tym w moim newsletterze, ale nie mogę obiecać, że ktoś z moich czytelników na pewno będzie chciał zająć Twoje miejsce – ostatecznie znalezienie zastępstwa będzie należało do Ciebie.

Czy jest jakiś regulamin warsztatów?

Oczywiście, znajdziesz go tutaj.

Czy mogę kupić udział w Szkole Gotowania na prezent?

Jak najbardziej! Wystarczy, że wybierzesz płatność w jednej racie i napiszesz do mnie albo zaznaczysz w komentarzu do zamówienia, że ma to być prezent. Przygotuję dla Ciebie wtedy piękne imienne zaproszenie dla osoby obdarowanej i prześlę je razem z książką.

Masz jeszcze jakieś pytania? Napisz do mnie na adres kontakt@przyzielonymstole.pl – odpowiem jak najszybciej!

.